GYORSTÁROLÓ

A tároló 2 db Quick Damm® gyorsgát elemből (kapacitásuk egyenként 10-10 m3) és egy ponyva alkotta közbenső medencéből (kapacitása kb. 15 m3) áll össze. A gyorsgát elemek használhatók külön-külön, a közbenső medencével pedig tovább lehet bővíteni a szerkezet befogadási kapacitását. A választott ponyvától függ, hogy milyen anyagokra lesz ellenálló a tároló (a Quick Damm® és a medence ellenállósága különbözhet). Ha a gyorsgát nem, a medence viszont alkalmas az anyag befogadására, akkor először a gátelemeket meg kell tölteni valamilyen anyaggal, hogy tartóként funkcionálhasson, a medencét csak ezek után lehet használni.

 

A rendszer felépítése igen egyszerű: kétoldalt két hat méteres Quick Damm® elem áll, ezeket két három méteres rúd köti össze, melyekre a ponyva fel van fűzve. A gátelemek oldalán a ponyva kisebb átmérőjű csövekre van felfűzve, melyek kampókkal vannak felakasztva a gyorsgát rúdjaira. Az egész tehát kevés elemből áll, melyek ugyanakkor gyorsan összeszerelhetők, így szükség esetén percek alatt készre szerelhető. Összecsomagolva kis helyet foglal, megfelelő eszközökkel (konténer, zsák, láda…) a tűzoltósági rohamkocsikra is felhelyezhető.

 

A rendszer további előnye, hogy a felhasznált Quick Damm® gátelemek eredeti funkciója is megmarad, így árvíz idején ezek az elemek felhasználhatók, ezúttal nem tárolásra, hanem visszaszorításra.