MŰSZAKI PONYVÁK

 

A cégünk által forgalmazott ponyvák között számos speciális funkciót ellátó ponyva található, mint például: szennyvíz – és vegyi anyagok felfogására és tárolására illetve ivóvíz és élelmiszerek tárolásra alkalmas minőségek, de létezik ponyva medence szigetelésére is.

 

Seaman® XR-5: olajszármazékoknak, vegyi anyagoknak ellenálló geomembrán, mely sem a hőmérsékletingadozás (-30° / +90°C), sem az UV sugárzások hatására nem károsodik, öregedik. Az Amerikában gyártott ponyva már több évtizedes múlttal rendelkezik világszerte, a legkülönbözőbb felhasználási célokkal.

 

Magyarországon transzformátormedencék bélelését végezzük ezzel az anyaggal, megvédve ezáltal a talajt az olajszannyezéstől.

 

Egyes helyeken immár 25 éve szolgál változatlan hatékonysággal. Ez a ponyva tehát egy hosszú távú megoldást nyújt szigetelési problémákra.

 

Stamoid® F 4287: Ez a hajlékony, jól hegeszthető, az időjárás viszontagságainak és az UV sugaraknak ellenálló, penészképződés ellen kezelt anyag a klasszikus ponyváktól eltérően még jó hőszigetelő is (k@3,6 W/m2K). Vastagsága kb. 5 mm. Súlya: 1600 gr/m2.

 

Précontraint® 607 és 1207: élelmiszerek és italok tárolására. Különböző ételek (zöldség, jég, sajt…) és ital (alkohol, tej, ivóvíz…) befogadására alkalmas úgy, hogy az étel/ital fogyasztható marad és a ponyva nem károsodik. A tárolható anyagok listáját kérésre elküldjük.

Précontraint® 1250: A ponyva a szerves anyagokkal szemben erősen ellenálló, így sok alkalmazási területe van: szennyvíz- és trágyalétároló, irrigáló-medence kialakítására. Erős, szakadásnak és kilyukadásnak ellenálló ponyva.

 

Précontraint® 1300: Víz- (nem ivóvíz) és szennyvíz tárolók kialakítására alkalmas, jól hegeszthető ponyva. Erős szerkezetének köszönhetően nagyobb tartályok kialakítására alkalmas.

 

Stamisol épületponyva-család

 

·        Homlokzati burkolat – Faborítású házaknál biztosítja a tökéletes vízzárást, üveghomlokzatok esetén pedig a színtelen üveg alatt rögzített ponyvával lehet elérni a kívánt színhatást. Az üveg sérülése esetén nem kell nagy költséggel utánrendelni azonos színben a hiányzó üvegtáblát, elég egy színtelennel helyettesíteni azt.

 

 

·        Stamisol BI: Megvédi a friss betonfelületeket a kiszáradástól, fagyástól, így javul a beton minősége és lényegesen csökkenthetők az utómunkák.

 

 A Stamisol épületponyva családhoz lásd még a www.ferrari-textiles.com/index-stamisol web-oldalt is.