Szövegdoboz:  ÁRNYÉKOLÁSTECHNIKAI PONYVÁK


 

Cégünk a FERRARI SA cégcsoport ponyváit forgalmazza.

 

Kínálatunk:


6.1.1. Zárt felületű ponyvák

 

A Ferrari cégcsoport termékválasztékából egyszínű vagy csíkos ponyvák nagy választéka áll rendelkezésre kültéri, pl. karos árnyékolók készítésére.

 

Précontraint® 502: széles színválasztékkal rendelkező (30 RAL szín), egyszínű ponyva. Rendezvénysátrak készítésére is alkalmas. Tökéletes eső elleni védelmet biztosít. Felülete szennyeződéstaszítóval kezelt.

Súlya 590 gr/m2, szakítószilárdsága 250 daN/5cm mindkét irányban.

 

Stamoid® 512: a ponyvát az anyagában (Plastisol bevonatban) csíkozzák, ezért időálló. A csíkok szélessége 9 cm, a ponyva egy oldalon csíkos.

Súlya 690 gr/m2, szakítószilárdsága 250 daN/5cm mindkét irányban.

 

Précontraint® 532: mindkét oldalán nyomott ponyva, a csíkok kívül-belül fedik egymást. A csíkok szélessége 8 cm.

Súlya 590 gr/m2, szakítószilárdsága 250 daN/5cm mindkét irányban.

 

Précontraint® 542: a ponyvát az anyagában csíkozzák (Plastisol bevonatban), ezért időálló. Egy oldalon csíkos, a csíkok szélessége 14 és 22 cm.

Súlya 590 gr/m2, szakítószilárdsága 250 daN/5cm mindkét irányban.

 

6.1.2. Rácsos, légáteresztő ponyvák (SOLTIS-termékcsalád)

 

A Ferrari SOLTIS ponyvák rácsos szerkezetük révén légáteresztők és áttetszők. A Précontraint® gyártástechnológia eredményeként formatartóak és nem nyúlnak, élettartamuk magas. Külső vagy belső rögzítéssel, valamint a megfelelő ponyva kiválasztásával szinte bármilyen igény kielégíthető.   


A SOLTIS termékek jellemzői:


 

Fény- és hő elleni védelem

Kültéri rögzítés esetén a SOLTIS anyagból készült roló az árnyékoláson túlmenően hő elleni védekezésre is alkalmas. Ezt három lépésben éri el:

a)     Az anyag felületére érkező napsugarak egy részét visszaveri (a katalógusban feltüntetett RS érték).

b)     Az anyag által felvett energiamennyiséget hőátadással mindkét oldalon leadja (AS érték).

c)      Amit a belső (üvegfelület felöli) oldalon ad le, annak egy része – az anyag lyukacsos szerkezete miatt – cirkuláció útján távozik a szabadba. Így az üvegfelületet már csak a maradék energia melegíti, ami aztán az üvegen átjutva a belső helységbe kerül (TS érték).

A választott színtől függően (48 szín létezik) a nap energiájának akár 97%-át is ki lehet szűrni anélkül, hogy teljes sötétségbe borulna a helyiség, (mint a redőnyös vagy zsalugáteres árnyékolás esetén), miközben továbbra is biztosított a helyiségből a kilátás.

A külső árnyékoló ponyvák ezenkívül védelmet nyújtanak a jégeső ellen is, hiszen tompítják annak erősségét.

 

Précontraint® SOLTIS 86: elsősorban vízszinteshez közeli felületek külső napvédelmére használatos. Fényáteresztősége színtől függően 14-30%-os. UV sugárzásnak és a környezeti tényezőknek (szél, szennyeződés) ellenálló, nem fakuló ponyva.

 

Précontraint® SOLTIS 92: függőleges felületek külső árnyékolására ajánlott. Vékony (0,45 mm), ugyanakkor nincs szükség a szélek beszegésére, ezért rolóként kiválóan használható (egységes vastagság feltekerve is). A fényáteresztőség 3 és 21% közötti, színtől függően. Természetesen ez is UV ellenálló kivitelű.

 

Précontraint® SOLTIS 92B: a SOLTIS 92 külső megjelenésével azonos (tehát közös felületen attól nem különböző) ponyva, melynek fényáteresztősége közel 0%, így alkalmas vetítőtermek sötétítésére.

 

Fényvédelem

Amennyiben csak a vakító fény ellen kell védekezni, úgy két ponyvaminőség is ajánlható:

 

Précontraint® SOLTIS 99: belső árnyékolásra. M1-es tűzvédelmi besorolás, 8-16%-os fényáteresztőképesség, kis anyagvastagság (0,32 mm) teszik alkalmassá erre a felhasználásra. Csíkokra vágva is tudjuk szállítani lamellás függönyök készítéséhez. A normál szélességű (177 mm) tekercs belső rolók készítésére alkalmas.

 

Précontraint® SOLTIS 90 (Air): karos árnyékolókhoz ideális ponyva, mert lehetővé teszi a légmozgást (nincs üvegházhatás), ugyanakkor véd a tűző napsugarak ereje és az UV sugárzás ellen.

 

A SOLTIS ponyvák segítségével jól láthatóvá tehető a számítógép-monitor is. (Számítógépes végzéshez maximum 10%-os fényáteresztésű ponyva ajánlott).

 

A SOLTIS ponyvákra rendeltetésszerű használat esetén -egységesen 5 év garanciát ad a gyártó.

 

További információkért keresse munkatársunkat vagy látogassa meg a www.ferrari-textiles.com/soltis/ web-oldalt